Sanat 1961-2012 - Bob Dylan

Sanat 1961-2012

By Bob Dylan

  • Release Date: 2016-11-24
  • Genre: Poetry

Description

Nobel-voittajan koko tuotanto yksissä kansissa!

Bob Dylanin Nobel-palkinnon arvoiset sanoitukset löytyvät vain tästä upeasta teoksesta sellaisina kuin hän on ne itse tarkoittanut. Mukana Hectorin suomenkielinen esipuhe.

Nobel-komitean mukaan Bob Dylan "loi uutta runollista ilmaisua suureen amerikkalaiseen lauluperinteeseen". Nykyajan klassikot, kuten "Like A Rolling Stone", "The Times They Are a-Changin'" ja "All Along The Watchtower", ovat jättäneet lähtemättömän jäljen monen kuuntelijasukupolven sieluun. Populaarimusiikin historia voidaankin jakaa aikaan ennen ja jälkeen Bob Dylanin. Tähän upeaan kirjaan on koottu Dylanin kaikkien albumien sanoitukset aina varhaisvuosilta viimeisimpään albumiin. Dylan on tarkistanut sanoituksensa tätä teosta varten ja muokannut kymmenien laulujen sanoja. Lisäksi mukana on monia vaihtoehtoisia versioita ja levylle päätymättömiä sanoituksia. Suomenkielisen laitoksen esipuheen on kirjoittanut Hector eli Heikki Harma. Harman teksti on suomeksi ja Dylanin sanoitukset alkuperäisessä asussaan englanniksi.

Bob Dylan syntyi Robert Allen Zimmerman -nimisenä Minnesotan Duluthissa 24. toukokuuta 1941. Hän nousi folkmusiikin tähdeksi ja sukupolvensa äänitorveksi 1960-luvun alkupuolella. Siirtyminen sähköiseen kitaraan 1960-luvun jälkipuoliskolla koettiin folkpiireissä skandaalina ja petturuutena, mutta se synnytti monia rockmusiikin klassikoiksi tunnustettuja kappaleita ja levyjä. Dylan on jatkanut levyttämistä ja konsertointia näihin päiviin asti. Hän on myös näytellyt elokuvissa, kirjoittanut muistelmat uransa ensimmäisiltä vuosikymmeniltä, ja hänen maalauksiaan on esitelty taidenäyttelyissä.